صينية السمك بالبطاطس



المقادير:



كيلو سمك مياس أو قاروس
رأس ثوم
كرفس
ملح وفلفل وشطة
1/2 كوب زيت
كيلو بطاطس
حلقات طماطم
فلفل أخضر مقطع
حلقات ليمون وبصل


طريقة التحضير:

- ينظف السمك ويقطع ويملح أو يوضع صحيحًا.
- يدق الثوم مع الملح والفلفل والشطة.
- تقشر البطاطس وتقطع حلقات متوسطة.
- تقلب البطاطس بخلطة الثوم في الصينية ويضاف الزيت.
- يشطف السمك ويتبل بجزء من خلطة الثوم ويوضع في الصينية.
- تجمل الصينية بحلقات الطماطم وحلقات البصل والفلفل الأخضر وحلقات الليمون.
- تدخل في فرن حار حتى تنضج.