النتائج 1 إلى 13 من 13
- 17-01-2015, 04:07 PM #1
100000ريال لاي شخص يجد ثغرة في الاستراتيجية
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
لدي استراتيجية وارغب بتمويلها بمبلغ كبير وارغب بايجاد اي ثغرة فيها قبل الاعتماد عليها كليا
الاستراتيجية هي كالتالي
تشتري سلعة بسعر لنقول 50000دولار وتامن عليها تامين شامل بسعر 2500دولار وتقوم بتاجيرها بسعر 25000دولار لمدة 6 اشهر الان نريد جميع الاحتمالات التي تخطر في بالك وهل اخسر في اي منها ام لا سيتغير ربحي نعم ولكن لن اصل الى الخسارة مهما حصل حتى لو احترقت السلعة سيقوم التامين باللازم وتعويضي بسلعة مثلها او قيمتها
طبعا التامين هنا هو تجارة الاوبشن والتاجير يتخلف على حسب قد يكون الاوبشن او يكون التوزيعات النقدية للشركات او الفوائد للعملات
ولا ازال عند كلامي بخصوص المبلغ لاي شخص ياتي بثغرة في النظام هذا
- 17-01-2015, 04:14 PM #2
اخي الكريم اشرح بمثال من السوق كمثال ان تقول السلعه هي زوج الباوند دولار مثلا واشتري هذا الزوج بكذا واقوم بالتأمين عليه بكذا وبالطريقه كذا واقم بتأجيره عن طريق كذا
ارجو الشرح فعلا بمثال لتتضح الاستراتيجيه ويتبين ما فيها من ثغرات
- 17-01-2015, 04:31 PM #3
يبدو انك جديد على السوق ويوجد احد المسوقين يريد الأحتيال عليك ودفعك لأيداع المبلغ في شركتهم والمثال الذي ذكرته بعيد عن الواقع وفي تجارة الأوبشن يمكن أن تكسب ويمكن أن تخسر والتأمين ضد الخسارة لن ينفعك اذا في الأصل شركة التامين افلست أو حتى طلعت عضو بنفس فريق النصب لأي سبب والغير عقلاني ومنطقي انك تضمن مكسب 50% من رأس المال في 6 أشهر يعني 100% في السنة في مثل هذه التجارة كان الناس توقفت عن كل انواع التجارة واقفلت شركاتها وباعت عقاراتها واتجهت لسوق الأوبشن والمليون تتحول الى 10 مليون في 7 سنوات والحسابة بتحسب وتصحى من حلم جميل تلاقي نفسك نايم على البلاط هذه الاجابة ومسموح في ال 100000 ريال .
- 17-01-2015, 07:06 PM #4
أخى الفاضل ليست ثغرة واحدة بل يوجد الكثير من الثغرات و المخاطر فى هذة الطريقة المعروفة ب Put-Call Parity فى تجارة الأوبشن و البعض يعتبرها مثل الأربيتراج بدون مخاطر و تعتقد إنك مستحيل تخسر بالطريقة دى بس ده كلام نظرى و مختلف تماماَ على أرض الواقع...شرح الثغرات يطول،يارب ما أنسى بعض النقط.
أول ثغرة هى إنك لازم تعرف قيمة الدلتا بتاعت الأوبشن اللى إنت مشتريه و لازم تكون مساوية تماماَ لقيمة العقد السبوت اللى إنت مشتريه فى الأساس و بتأمن عليه ودى صعب تظبطها شوية على أرض الواقع لكن ممكن.
ثانى ثغرة هى أن بروكرات الأوبشن بياخدو عمولات كبيرة على عقود الأوبشن وده بتقلل من ربح الأستراتيجية دى أوى
ثالث ثغرة هى أنك هنا معتمد إنك بايع كول أو بلغة الأوبشن Out - Of The- Money short Call على السلعة بسعر أعلى من اللى أنت مشترى بيه العقد الأساسى (السلعة) و المشكلة هنا إن طالما الأوبشن out of the money يبقى هيدفع فيه premium قليل و لن يكفيك فى تعويض خسارة ال premium الكبير اللى هتدفعه فى in-the-money long put لتأمين السلعة ضد أى هبوط حاد فى الأسعار.
Put-Call Parity فكرة جميلة جداَ على الورق و لكن صعبة التنفيذ على أرض الواقع و مليانه مخاطر و ده كان شرح لبعض الثغرات و العقبات اللى ممكن تقابلك..تحت أمرك أخى فى أى أسئلة أو شرح و لو تحب عندى كتاب PDF ممتاز يعلمك و يشرح لك الأوبشن و الفيوتشر و السواب و الفورورد على العملات..لو تحب ممكن أرفع الكتاب هنا لإفادة الجميع فلقد علمنى أشياء كثيرة عن الأوبشن..بالتوفيق إن شاء الله أخى ووفر ال 100,000 ريال و لا ترميها فى شئ أت مش فاهمة جيداً و محتاج دراسة جيدة..فى وجهة نظرى الأوبشن يعطيك مميزات رهيبة لكن فيها مخاطر و تعقيدات أكثر من السبوت فوركس بكتير.آخر تعديل بواسطة AlTair ، 17-01-2015 الساعة 07:18 PM
- 17-01-2015, 07:29 PM #5
اخي AlTair
واضح من ردك على الاخ ان لديك خبرة كافية في الاوبشن
هل تعتقد ان الاوبشن افضل من الفوركس ( اقصد الربح طبعا ) وما هي الشركات الموثوقة ؟؟
بصراحة بعد اللي صار يوم الخميس الاسود وضياع اموال العملاء وشركات كبيرة افلست حاسس حالي ما لي نفس في شي
هل ممكن ان ترفع كتاب PDF يشرح فيه الأوبشن و الفيوتشر و السواب و الفورورد
شكر لك تعاونك اخي العزيز
- 17-01-2015, 07:31 PM #6
ياريت ترفع الكتاب اخي لافاده
- 17-01-2015, 08:45 PM #7
بروكر أوبشن محترم عندك Think Or Swim أو charles schwab و فيه بروكر يقدم حسابات ديمو للفوركس أوبشن إسمه Pacific Financial Derivatives Limited حيث أنه صعب تلقى حسابات ديمو مع الفوركس أوبشن بس المنصة دى لا بأس بها و تأدى الغرض لكى تتدرب عليها أولاً قبل الشغل على الحقيقى ولكن يجب أن تكون ملم جيداُ بالأساسيات فكما ذكرت من قبل سوق الأوبشن فيه تعقيدات أكثر من السبوت فوركس و ليس للهواه و أتحدث هنا على ال Plain Vanilla Exchange traded options و ليس ال Binary options . الباينرى دى لا تمت لسوق الأوبشن بشئ مجرد مرهنات مع بروكر تحت بير السلم على أسعار السلع و الأسهم ولا تبيع ولا تشترى شئ على عكس الأوبشن اللى بيتداول عليها فى بورصة NYSE مثلاَ اللى بتخليك تبيع و تشترى سلع بجد فى السوق الحقيقى مش باينرى و جوى القمار ده.
- 17-01-2015, 08:51 PM #8
مرفق رابط الكتاب...قد تحتاج لقراءته أكثر من مرة علشان فيه مصطلحات ممكن تكون جديدة عليك و كانت جديدة لى بردو أول لما قراءته و لكن لاتيأس...لو وقفت أمام مصطلح صعب أبحث عنه على Wikipedia أو Investopedia لكى تفهم..بالتوفيق إن شاء الله للجميع
http://www.rapidfileshare.net/z4zcd6...thers.pdf.htmlآخر تعديل بواسطة AlTair ، 17-01-2015 الساعة 08:57 PM
- 17-01-2015, 08:55 PM #9
- 17-01-2015, 09:38 PM #10
شكرا جزيلا اخي الكريم
- 18-01-2015, 02:03 AM #11
نسيت أذكر ثغرة أو نوع من أنواع المخاطر لصاحب الموضوع و ممكن يكون مش منتبه له...يا أخى لو معتمد إنك هتفضل محافظ على المراكز المالية دى لمدة عام مثلاً على أساس إنك داخل options على أسهم و مستنى معاد توزيع الأرباح السنوى ممكن لا قدر الله الشركة تحقق خسائر و لا توزع أرباح كالمعتاد و لو داخل option شراء على عملة و سوف تحافظ على الصفقة لمدة عام كامل لكى تحصل على فائدة فى آخر السنة من البروكر أحب أعرفك إن أعلى فائدة على العملات المتادوله هى 3.5% فى السنة و دى على الدولار النيوزلندى ناهيك عن أن ده مكسب حرام و ربا..بس لو هترمى مبلغ كبير علشان فى الأخر تحصل على 3.5% فى السنه أو أعلى Dividend من شركة يكون 10% فى السنة و إطرح منهم عمولات و المخاطر اللى ذكرتها لك من قبل يتبقى لك مكسب ضئيل جدا فى حدود 5% فى السنه أو أقل و ممكن تطلع بخسارة...ربنا يكفينا و يكفيك الخسارة بس وجب التنبيه للنقطة/الثغرة دى.
- 18-01-2015, 12:33 PM #12
للتوضيح بشرح بمثالين على العملات وعلى الاسهم الامريكية
عملة ما تتداول في منصة ساسكو بنك فائدتها 12% قبل عدة اشهر المهم سعرها افتراضي 6x=دولار
اشتريت 100000من العملة راس المال 50000+ 50000مارجن قرض الفائدة السنوية الربح هو 12000 -2000 فائدة القرض = 10000 وهي تساوي من راس المال 20%
الان نقوم بشراء عربون put للعملة بسعر كان 2000 وهذا تامين العملة الان حرك العملة الى اي مسار تريد
استغرب من الاخوان الذي يقول اعلى عملة فائدة 3.5% ..؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ الروبل الروسي 17%%%%%%%%%
الاسهم الامريكية هناك سهم كانت عوائده 30% من سعره السوقي نشتري فيه ونشتري عقد put لتامين سعره فقطططططططططط
ملاحظة الاسهم الامريكية ليست كغيرها مواعيد صرف الارباح مووجودة ومضمونة يعني الشركة ربحها 30% توزع كل 4 اشهر 6.5% موجود التاريخ الي راح تودع لك الارباح يعني انها تحقق خسارة هذي مستحيل
- 18-01-2015, 02:56 PM #13
أخى الفاضل الروبل الروسى ليس من السهل أنك تجد عليه سيوله فى أى وقت لعقود الأوبشن لأنه مش من ال majors و كمان سعر الفائدة عليه كان 10% و ده معدله الطبيعى لسنوات و لكن روسيا رفعت سعر الفائدة من فترة قريبه علشان تقاوم تضخم الأسعار الرهيب اللى حصل فى روسيا و هبوط الروبل بشكل حاد أمام عملات كثيرة بعد ما أمريكا أعلنت عن البترول الصخرى و أثر على أسعار البترول فى العالم و أولهم روسيا واحد من أكبر مصدرين البترول...أخى الفاضل يبدو أنك لست ملم جيداً بموضوع الفوائد ده...العمله اللى تلقى عليها فوائد عالية هى فى الغالب عمله غير رائجة و بلدها تعانى من تضخم أضعاف مضعفة من سعر الفائدة...ذى مصر كده...متوسط سعر الفائدة على ودائع الجنيه المصري 10 % ولكن نسبة التضخم فى مصر لا تقل عن 30% فى السنة يعنى محصلة أرباحك -20% الروبل الروسي نسبة التضخم فيه وصلت 40-50% و علشان كده المركزي الروسي رفع سعر الفائدة ل 17% يعنى تكسب 17% و التضخم 40% يأكل أرباحك و يترك لك خسارة و بلنسبة لحوار ال Dividends طبقاً ل Forbes أعلى سهم يعطيك Dividend سنوى هو سهم واحد فقط و أسمه AGNC و يعطى 20% فقط و باقى الأسهم تعطى 10% أو أقل كما ذكرت و حتى السهم اللى بيعطى 20% السنة دى ممكن يعطى 5% مثلاً العام القادم أو الشركة تقرر عدم توزيع أرباح و إعادة إستثمارها فى سنه ما و ده وارد جداً حتى السهم ده مش مضمون إنك تلقى عليه أوبشن متداول...فى أسهم كثيرة ممكن ما تلقى ليها أوبشن أصلاً لو السهم مش مشهور أو متداول كثيراً...أنا كده نصحتك نصيحة لوجه الله و أنت كده عرفت حجم المخاطر اللى بتواجهك و على فكرة عربون أوبشن لمدة سنة بيكون أغلى بكتير من عربون أوبشن لمدة شهر و خد دى فى الحسبان كمان...ربنا يوفقك أخى.
http://www.forbes.com/pictures/emdk45iflf/agnc-yield/
الأكثر زيارة
رد مع اقتباس