شاورما الدجاج
************


اضغط على الصورة لعرض أكبر

الاســـم:	1385715_545024562235818_940463120_n.jpg
المشاهدات:	22
الحجـــم:	33.0 كيلوبايت
الرقم:	386765


المقادير:



4 قطع صدور دجاج
معلقتين زبادي
4/1 كوب زيت زيتون
1 معلقة كبيرة بهارات دجاج
معلقة خل
2 حبة فلفل أحمر مقطع
1 حبة فلفل أخضر حار مقطع
1 معلقة كبيرة كزبرة جافة مطحونة
2/1 معلقة صغيرة توم بودرة
2/1 معلقة كركم
4/1 كوب عصير ليمون
2 حبة بصل مقطع شرائح
4/1 كوب صلصة الصويا
ملح_شطة_كمون_فلفل أسود



الطريقة:



قطعي الدجاج على شكل قطع مستطيله رفيعة.
اخلطي البصل والزيت والخل واللمون والتوم صلصة الصويا والبهارات والزبادى والكزبرة والكركم والفلفل والفلفل الاسود والكمون والشطة والملح في وعاء عميق.
أضيفي الدجاج إلي المزيج وقلبيه ثم ضعيه فى التلاجه لمدة ساعتين على الأقل.
ضعي الخليط في مقلاة وحركيه إلي أن تذبل المكونات .
خففي النار على الشاورما وأتركيها على نار هادئة حتى تنضج .
قلبيها على نار قوية إلى أن تجف.

صلصة الطحينة



٤ ملاعق طحينة بيضاء
ثلث كوب ماء
ملح+شطة+كمون
لمونة
معلقة خل



الطريقة:



توضع الطحينة وعليها البهارات والخل والليمون والماء وتخفق وتوضع جانبا.



للحشو
مخلل خيار مقطع إلى شرائح صغيرة
بصله مقطعة إلى شرائح طويلة
طماطم مقطعة جوانج

عجينة الخبز
المقادير:
1-3 كوب دقيق
معلقة صغيرة ملح
ملعقه كبيره خميره فوريه
معلقة زيت ذرة
ماء للعجن
طريقة العجينة:
نخلط الطحين والملح والخميره والسكر والماء
نتركها ساعه كامله ونص مني لحد ما تخمر
المقدار يكفي 15 خبز قسميها بالتساوي
هيكون رقيق لما تفرديه ماتخافيش مش هيبوظ ....لما تخبزيها بنحتاج صاج تيفال مدهون زيت أو جريل او اذا ما عندك مش مشكله في مقلاة تيفال مش مخدوشة علشان مش يتحرق العيش
نفرد العجينه الي قطعناها وكورناها وفردناها بالنشابة
نخبزه ونلاحظ بين كل خبز لازوم ننظف الصاج علشان ما يتحرقش ويبقا لونه اسود ومر طعمه
التقديم:
افردي الرغيف ضعي فيه الشاورما ثم الطحينة ثم الخيار والبصل والخس ويلف ويقدم بجانب البطاطس المحمرة.