طريقة عمل "فتة داود باشا"

المقادير:
كيلو أرز مصر ناضج 1/2
كيلو لحمة مفروم 1/2
بصلة مبشورة
نص واحدة ثوم مفروم
رابطة بقدونس مفروم

كسبرة خضراء
صلصة طماطم
خل
عيش بلدى محمص فى الفرن
كمون ملح وفلفل
1 فلفل حار

الطريقة:
نقلب كل من اللحم المفروم مع الثوم المفروم والبصلة المبشورة والبقدونس والكسبرة والفلفل الحار والملح والكمون فى طبق كبير، وبعدها نقوم بعمل كور صغيرة من اللحم، ونرصها فى صينية، وندخلها الفرن مدة 15 دقيقة حتى تمام النضج.

وبعدها نضع الثوم فى مقلاة على النار حتى الاحمرار، وبعدها ننزل بالخل ونقلب، وبعدها ننزل بصوص الطماطم وملح وفلفل، ونقلب ونرفع الخلطة من على النار، ونقوم بترتيب مكونات الطبق، وهى عيش بلدى محمص وفوقه أرز مصرى، وبعدها داود باشا (كور الكفتة)، وفى النهاية صوص الفتة الأحمر، ويتم التزيين بالبقدونس المفروم.