طريقة عمل "أم على"
النتائج 1 إلى 2 من 2
  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Aug 2010
    المشاركات
    7,799

    افتراضي طريقة عمل "أم على"

    طريقة عمل "أم على".



    المقادير:

    5 أكواب لبن.
    5 رقائق جلاش.
    2 معلقة كبيرة زبد.
    3 معالق كبيرة كريمة لبانى.
    نصف كوب زبيب.
    ربع كوب بندق.
    ربع كوب لوز.

    الطريقة:

    1 - ضع الجلاش على صاج أو صينية للفرن وحمصه فى الفرن.
    2 - أحضر البندق واللوز وحطهم على صاج أو صينية للفرن، وحمصهم فى الفرن لمدة 4 دقائق.
    3 - فى الوقت اللى أنتِ بتحمّص فيه المكسرات سخن اللبن.
    4 - قطع رقائق الجلاش إلى قطع متوسطة وحطها فى طاجن كبير، وضيفإليها البندق واللوز والزبيب وبعد كده حط اللبن فى ثلثين الطاجن.
    5 - سخن الفرن حتى درجة حرارة متوسطة (200 مئوية)، وحط الطاجن فى الفرن لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما تلاقى إن رقائق الجلاش بدأت فى امتصاص اللبن.
    6 - خرجه من الفرن وضيف إليه الزبدة والكريمة من على الوش، ودخله الفرن تانى لمدة 20 دقيقة أخرى.

  2. #2
    تاريخ التسجيل
    Aug 2010
    المشاركات
    7,029

    افتراضي

    يم يم
    تسلم ايدك على الوصفه