الى كل من له خبرة فى البرمجة. ارجو الدخول والرد
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 22
  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    المشاركات
    20

    افتراضي الى كل من له خبرة فى البرمجة. ارجو الدخول والرد

    بسم الله الرحمن الرحيم

    الحقيقة انا قريت الحمدلله فى المنتدى حاجات كتيرة قوى عن البرمجة وبصراحة استفدت منها كتير بارك الله فيكم
    بس عندى سؤال فى البرمجة ارجو الرد عليه سريعا
    مثلا لو انا عندى شرطين وعايز الشرط الاول يتحقق ثم الشرط الثانى واذا هذا تحقق ادخل صفقة شراء يبقى شكل معادلتها ازاى
    ومش لازم يكون فى نفس الوقت اللى تحقق فيه الشرط التانى يكون الشرط الاول لسه متحقق
    المهم ان الشرط الاول تحقق ثم تحقق الشرط التانى
    شكرا لكم على الاستفادة العظيمة التى نستفيدها من المنتدى سواء من الاعضاء او المشرفين

  2. #2
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    الإقامة
    قطر
    المشاركات
    745

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة zxcvgy مشاهدة المشاركة
    بسم الله الرحمن الرحيم
    ...
    ..المهم ان الشرط الاول تحقق ثم تحقق الشرط التانى
    شكرا لكم على الاستفادة العظيمة التى نستفيدها من المنتدى سواء من الاعضاء او المشرفين
    أخي الحبيب .. ارحب بك أطيب ترحيب .. وتفضل الشرح حسبما فهمته من طلبكم..
    لنفرض إن الشرط الأول هو A
    والشرط الثاني هو B
    وتريد أن تقول إذا تحقق الشرط A وفي نفس الوقت تحقق معاه الشرط B
    تكتب هذا الكود
    if (A==True && B==True) { ...... }

    حيث إن الفراغ هو الهدف الذي تريده من تحقق الشرطين .. وفقك الله

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    المشاركات
    20

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة oops مشاهدة المشاركة
    أخي الحبيب .. ارحب بك أطيب ترحيب .. وتفضل الشرح حسبما فهمته من طلبكم..
    لنفرض إن الشرط الأول هو A
    والشرط الثاني هو B
    وتريد أن تقول إذا تحقق الشرط A وفي نفس الوقت تحقق معاه الشرط B
    تكتب هذا الكود
    if (A==True && B==True) { ...... }

    حيث إن الفراغ هو الهدف الذي تريده من تحقق الشرطين .. وفقك الله
    اشكرك شكرا جزيلا لمحاولتك مساعدتى
    لكن ليس هذا طلبى
    انا مش عايز الشرط aوالشرط b يتحققوا مع بعض
    انا عايز الشرط a يتحقق ثم الشرط b
    يعنى
    الشرط الاول تحقق ثم مرت فترة من الوقت وتحقق الشرط التانى
    وعندما يتحقق الشرط التانى يكون الشرط الاول مبقاش موجود

  4. #4
    تاريخ التسجيل
    Oct 2010
    المشاركات
    339

    افتراضي

    الأخ العزيز صاحب الموضوع ( و الذي يصعب قراءة إسمه )

    الطريقة سهلة ممكن تكون كما يلي

    تعرف متغير منطقي في الأول
    مثال
    C1:BOOL


    تعطيه للمتغير لهذا المتغير المنطقي القيمة السلبية FALSE

    الأن تربط تغير قيمة المتغير المنطقي هذا بتوفر الشرط الأول
    مثال
    IF CONDITION1
    C1 == TRUE

    ثم بعد ذلك تضع الشرط الثاني و تربطه بتوفر المتغير المنطقي C1
    مثال IF CONDITION 2 AND C1== TRUE
    DO
    بعد ذلك ممكن تنفذ ما تريد

  5. #5
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    المشاركات
    20

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Robo-coder مشاهدة المشاركة
    الأخ العزيز صاحب الموضوع ( و الذي يصعب قراءة إسمه )

    الطريقة سهلة ممكن تكون كما يلي

    تعرف متغير منطقي في الأول
    مثال
    C1:BOOL


    تعطيه للمتغير لهذا المتغير المنطقي القيمة السلبية FALSE

    الأن تربط تغير قيمة المتغير المنطقي هذا بتوفر الشرط الأول
    مثال
    IF CONDITION1
    C1 == TRUE

    ثم بعد ذلك تضع الشرط الثاني و تربطه بتوفر المتغير المنطقي C1
    مثال IF CONDITION 2 AND C1== TRUE
    DO
    بعد ذلك ممكن تنفذ ما تريد
    هو بالنسبة للاسم يا robo انا لما جيت اسجل فى المنتدى كنت كل مكتب اسم الاقيه موجود فزهقت قلت اكتب اسم محدش يفهمة حتى انا كمان مش فهمه ههههههههههه

    ياريت بس يا robo توضحى الطريقة ازاى بالظبط يعنى تقولى تتكتب ازاى بالظبط

    نفرض مثلا الشرط الاول : a+b=5
    الشرط الثانى :b+c=8

    انا عايز بقى الشرط الاول يتحقق ثم الشرط الثانى

    معلش هتعبك معايا

  6. #6
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    المشاركات
    20

    افتراضي

    ايه يا جماعة محدش عارف يعمل المعادلة ده ولا ايه

  7. #7
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    الإقامة
    المملكة العربية السعودية
    المشاركات
    2,735

    افتراضي

    اخوي مثال فقط للتوضيح
    لدينا ثلاث متوسطات حسابيه
    3 و 5 8
    تقاطع المتوسطين 3 و5 ........................... الشرط الاول
    تقاطع المتوسطين 5 و 8 .......................... الشرط الثاني

    اذا تقاطع 3 مع 5 نبحث عن تحقق الشرط الثاني وهو 5 و8
    طيب اذا عكس الشرط الاول اي حدث تقاطع عكسي ماهو الحل

    هل نستمر في البحث عن تحقق الشرط الثاني ام تلغى العمليه كلها ونبدء من جديد في البحث

  8. #8
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    المشاركات
    20

    افتراضي

    مشكور يا 101 على الرد
    طاب ممكن تعملى معادلة للشرطين اللى انت عاملهم بحيث يتحقق الشرط الاول ثم التانى

  9. #9
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    الإقامة
    المملكة العربية السعودية
    المشاركات
    2,735

    افتراضي

    كود:
    double a=iMA(NULL,timeframe,3,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,1);
         double b=iMA(NULL,timeframe,5,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,1);
          double c=iMA(NULL,timeframe,8,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,1);
        if(a>b)
        {
        Print " تحقق الشرط الاول ";
        if(b>c)
        {
        Print " تحقق الشرط الثاني ";
        }
        }
    آخر تعديل بواسطة 101 ، 18-04-2011 الساعة 11:05 PM

  10. #10
    تاريخ التسجيل
    Mar 2007
    الإقامة
    المملكة العربية السعودية
    المشاركات
    440

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة zxcvgy مشاهدة المشاركة
    بسم الله الرحمن الرحيم

    الحقيقة انا قريت الحمدلله فى المنتدى حاجات كتيرة قوى عن البرمجة وبصراحة استفدت منها كتير بارك الله فيكم
    بس عندى سؤال فى البرمجة ارجو الرد عليه سريعا
    مثلا لو انا عندى شرطين وعايز الشرط الاول يتحقق ثم الشرط الثانى واذا هذا تحقق ادخل صفقة شراء يبقى شكل معادلتها ازاى
    ومش لازم يكون فى نفس الوقت اللى تحقق فيه الشرط التانى يكون الشرط الاول لسه متحقق
    المهم ان الشرط الاول تحقق ثم تحقق الشرط التانى
    شكرا لكم على الاستفادة العظيمة التى نستفيدها من المنتدى سواء من الاعضاء او المشرفين
    أخي العزيز ....... بالنسبة للي طلبته يعتبر جميع ما ذكره الأخوان صحيحا ولكن ............ ليس بالظبط ماتريده لأن المعنى في قلب الشاعر
    المرجو منك صياغة سؤالك بطريقة أخرى .... و لو تذكرلنا مثال بالمطلوب كتابته يكون أفضل , و لو مع شارت يكون أسهل للجميع مساعدتك

  11. #11
    تاريخ التسجيل
    Oct 2010
    المشاركات
    339

    افتراضي

    اخي العزيز

    أنت تريد أن يعتبر الشرط الاول محقق حتى و لو لم يلبث إلا بيب أو ثانية واحدة أي بمجرد تحقق الشرط الأول نمر للبحث عن الشرط الثاني و ننسى الأول سواء ثبت أم لا
    هنا كما ترى هذا السؤال هل تحقق الشرط الاول و لو للحضة أم لا يقبل إجابتين فقط و هي نعم أم لا لذا نستعمل متغير منطقي bool نضع فيه من الأول القيمة السلبية false
    و نغير هذه القيمة بمجرد توفر الشرط الاول إلى true
    بعد ذلك نواصل البحث عن الشرط الثاني
    فإذا توفر مع وجود القيمة true في المتغير المنطقي
    نفعل ما نريد عند ذلك كفتح شراء أو بيع
    ثم لا تنسى في الأخير إعادة القيمة false للمتغير المنطقي لكي نعيد العمل من جديد

    لنأخذ مثالك
    كود PHP:
    خي  العزيز  

    أنت تريد أن يعتبر الشرط الاول  محقق حتى و لو لم يلبث إلا بيب  أو ثانية واحدة  أي بمجرد تحقق الشرط الأول نمر للبحث عن الشرط الثاني و ننسى الأول سواء ثبت أم لا 
    هنا  كما ترى  هذا السؤال  هل تحقق الشرط الاول و لو للحضة أم لا يقبل  إجابتين فقط  و هي نعم  أم لا    لذا نستعمل  متغير منطقي bool  نضع فيه من الأول  القيمة السلبية  false 
    و نغير هذه القيمة بمجرد توفر الشرط الاول إلى true
    بعد ذلك نواصل البحث عن الشرط الثاني 
    فإذا توفر مع وجود القيمة true   في المتغير المنطقي 
    نفعل ما نريد عند ذلك   كفتح شراء أو بيع 
    ثم لا تنسى  في الأخير إعادة القيمة  false  للمتغير المنطقي  لكي نعيد العمل من جديد

    لنأخذ مثالك   

    bool c1 
    false ;

    if 
    a+5  ;
    c1 true  ;

    if 
    c+&& c1 true ;

    ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,Ask,3,0,Ask+TakeProfit*Point,"robocoder",16384,0,Green);
             if(
    ticket>0)
               {
                if(
    OrderSelect(ticket,SELECT_BY_TICKET,MODE_TRADES)) Print("BUY order opened : ",OrderOpenPrice());
               }
             else Print(
    "Error opening BUY order : ",GetLastError()); 
             return(
    0); 
             
             
    c1 false 

  12. #12
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    المشاركات
    20

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة 101 مشاهدة المشاركة
    كود:
    double a=iMA(NULL,timeframe,3,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,1);
         double b=iMA(NULL,timeframe,5,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,1);
          double c=iMA(NULL,timeframe,8,0,MODE_SMA,PRICE_MEDIAN,1);
        if(a>b)
        {
        Print " تحقق الشرط الاول ";
        if(b>c)
        {
        Print " تحقق الشرط الثاني ";
        }
        }
    شكرا لك يا 101

  13. #13
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    المشاركات
    20

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة alshakatan مشاهدة المشاركة
    أخي العزيز ....... بالنسبة للي طلبته يعتبر جميع ما ذكره الأخوان صحيحا ولكن ............ ليس بالظبط ماتريده لأن المعنى في قلب الشاعر
    المرجو منك صياغة سؤالك بطريقة أخرى .... و لو تذكرلنا مثال بالمطلوب كتابته يكون أفضل , و لو مع شارت يكون أسهل للجميع مساعدتك
    طاب شوف المثال ده ممكن يكون اوضح

    مثلا عندى 3 شروط وعايز الشرط الاول يتحقق ثم الشرط التانى ثم التالت

    متال للتوضيح

    عندنا MA 13 & MA26
    نفرض الشرط الاول: MA13 يكسر MA26 لاعلى
    الشرط التانى:MA13 يكسر MA26 لاسفل
    الشرط التالت:MA13 يكسر MA26 لاعلى

    يبقى تتكتب ازاى

  14. #14
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    المشاركات
    20

    افتراضي

    [QUOTE=Robo-coder;2059676]اخي العزيز

    أنت تريد أن يعتبر الشرط الاول محقق حتى و لو لم يلبث إلا بيب أو ثانية واحدة أي بمجرد تحقق الشرط الأول نمر للبحث عن الشرط الثاني و ننسى الأول سواء ثبت أم لا
    هنا كما ترى هذا السؤال هل تحقق الشرط الاول و لو للحضة أم لا يقبل إجابتين فقط و هي نعم أم لا لذا نستعمل متغير منطقي bool نضع فيه من الأول القيمة السلبية false
    و نغير هذه القيمة بمجرد توفر الشرط الاول إلى true
    بعد ذلك نواصل البحث عن الشرط الثاني
    فإذا توفر مع وجود القيمة true في المتغير المنطقي
    نفعل ما نريد عند ذلك كفتح شراء أو بيع
    ثم لا تنسى في الأخير إعادة القيمة false للمتغير المنطقي لكي نعيد العمل من جديد

    لنأخذ مثالك
    [PHP]خي العزيز

    أنت تريد أن يعتبر الشرط الاول محقق حتى و لو لم يلبث إلا بيب أو ثانية واحدة أي بمجرد تحقق الشرط الأول نمر للبحث عن الشرط الثاني و ننسى الأول سواء ثبت أم لا
    هنا كما ترى هذا السؤال هل تحقق الشرط الاول و لو للحضة أم لا يقبل إجابتين فقط و هي نعم أم لا لذا نستعمل متغير منطقي bool نضع فيه من الأول القيمة السلبية false
    و نغير هذه القيمة بمجرد توفر الشرط الاول إلى true
    بعد ذلك نواصل البحث عن الشرط الثاني
    فإذا توفر مع وجود القيمة true في المتغير المنطقي
    نفعل ما نريد عند ذلك كفتح شراء أو بيع
    ثم لا تنسى في الأخير إعادة القيمة false للمتغير المنطقي لكي نعيد العمل من جديد
    شكرا لك يا robo على المساعدة
    بس ياريت لو تشوف المثال ده ممكن يوضحلك قصدى اكتر
    مثلا عندى 3 شروط وعايز الشرط الاول يتحقق ثم الشرط التانى ثم التالت
    متال للتوضيح
    عندنا MA 13 & MA26
    نفرض الشرط الاول: MA13 يكسر MA26 لاعلى
    الشرط التانى:MA13 يكسر MA26 لاسفل
    الشرط التالت:MA13 يكسر MA26 لاعلى
    يبقى تتكتب ازاى

  15. #15
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    المشاركات
    20

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Robo-coder مشاهدة المشاركة
    اخي العزيز

    أنت تريد أن يعتبر الشرط الاول محقق حتى و لو لم يلبث إلا بيب أو ثانية واحدة أي بمجرد تحقق الشرط الأول نمر للبحث عن الشرط الثاني و ننسى الأول سواء ثبت أم لا
    هنا كما ترى هذا السؤال هل تحقق الشرط الاول و لو للحضة أم لا يقبل إجابتين فقط و هي نعم أم لا لذا نستعمل متغير منطقي bool نضع فيه من الأول القيمة السلبية false
    و نغير هذه القيمة بمجرد توفر الشرط الاول إلى true
    بعد ذلك نواصل البحث عن الشرط الثاني
    فإذا توفر مع وجود القيمة true في المتغير المنطقي
    نفعل ما نريد عند ذلك كفتح شراء أو بيع
    ثم لا تنسى في الأخير إعادة القيمة false للمتغير المنطقي لكي نعيد العمل من جديد

    لنأخذ مثالك
    كود PHP:
    خي  العزيز  

    أنت تريد أن يعتبر الشرط الاول  محقق حتى و لو لم يلبث إلا بيب  أو ثانية واحدة  أي بمجرد تحقق الشرط الأول نمر للبحث عن الشرط الثاني و ننسى الأول سواء ثبت أم لا 
    هنا  كما ترى  هذا السؤال  هل تحقق الشرط الاول و لو للحضة أم لا يقبل  إجابتين فقط  و هي نعم  أم لا    لذا نستعمل  متغير منطقي bool  نضع فيه من الأول  القيمة السلبية  false 
    و نغير هذه القيمة بمجرد توفر الشرط الاول إلى true
    بعد ذلك نواصل البحث عن الشرط الثاني 
    فإذا توفر مع وجود القيمة true   في المتغير المنطقي 
    نفعل ما نريد عند ذلك   كفتح شراء أو بيع 
    ثم لا تنسى  في الأخير إعادة القيمة  false  للمتغير المنطقي  لكي نعيد العمل من جديد

             
             c1 
    false 
    شكرا لك يا robo على المساعدة
    بس ياريت لو تشوف المثال ده ممكن يوضحلك قصدى اكتر

    مثلا عندى 3 شروط وعايز الشرط الاول يتحقق ثم الشرط التانى ثم التالت
    متال للتوضيح
    عندنا MA 13 & MA26
    نفرض الشرط الاول: MA13 يكسر MA26 لاعلى
    الشرط التانى:MA13 يكسر MA26 لاسفل
    الشرط التالت:MA13 يكسر MA26 لاعلى
    يبقى تتكتب ازاى