ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا
النتائج 1 إلى 15 من 15
  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Oct 2010
    المشاركات
    12

    افتراضي ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    اولا السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    ثنايا انا احب اشكر المنتدى العظيم ده على جهوده مع الاعضاء خصوصا المشرفين والمبرمجين
    انا دى اول مشاركه ليا هنا
    انا جديد فى الفوركس بس مش جديد اوى يعنى عارف اساسيات وشويه حاجات كده
    المهم وانا ماشى فى طريقى وجدت استراتيجيه اعجبتنى وهى بسيطه جدا فحاولت تحويلها لاكسبيرت
    وهنا جاء دور مستر دولار
    لانى وجدت هنا موضوع ليه تعليمى بسيط جدا عن كيفيه صناعة الاكسبيرت لكنه للأسف لم يكمله
    المهم انا طبقت الخطوات اللى هو كان حاططها بحذافيرها
    وكمان روحت موضوع تانى وكمات منه باقى الخطوات
    المهم بقى ان الاكسبيرت شغال تمام بس مش بيفتح اى صفقات مع ان الشروط اللى انا حاططهاله بتتحقق
    فيايرت حد يقولى ايه السبب
    الاكسبيرت فى المرفقات
    وعلى فكره انصح الناس هنا تجربه بس بعد ما يشتغل طبعا ويجربوه على فريم الدقيقه
    وربنا معانا كلنا
    وياريت يا مستر دولار تكمل موضوعك وشكرا مقدما
    الملفات المرفقة الملفات المرفقة
    • نوع الملف: mq4 lompo.mq4‏ (2.8 كيلوبايت, المشاهدات 60)

  2. #2
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    الإقامة
    المملكة العربية السعودية
    المشاركات
    2,735

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    الاكسبيرت مبني على المتوسظات لذلك
    ابسط طريقه علشان تعرف ان الشروط تحققت او لا
    ضع هذه المتوسطات على الشارت
    وشوف تتحقق او لا


    هذا شرط فتح صفقه الشراء
    كود:
    ma11<ma22&&ma1>ma2
    غيره وخليه مثل هذا الكود
    كود:
    ma11<ma22&&ma1<ma2
    وشوف الاكسبيرت يفتح صفقات او لا

    وفي انتظار الاخ اسامه للتعليق

    تقبل تقديري

  3. #3
    تاريخ التسجيل
    Oct 2010
    المشاركات
    12

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    لا انا لو عملت كده هيبقى كده بقول لما الموفنج يفضل ثابت افتح صفقه
    انما لازم اغير الاشارات علشان يفهم ان فيه تقاطع حصل
    فاهمنى يا اخى

  4. #4
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    الإقامة
    المملكة العربية السعودية
    المشاركات
    2,735

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة lompo مشاهدة المشاركة
    لا انا لو عملت كده هيبقى كده بقول لما الموفنج يفضل ثابت افتح صفقه
    انما لازم اغير الاشارات علشان يفهم ان فيه تقاطع حصل
    فاهمنى يا اخى
    تفضل هذا المؤشر فيه كود ممتاز لتحديد التقاطع الفعلي لا يغير اشارته

    اتمنى ان يفيدك
    تقبل تقديري
    الملفات المرفقة الملفات المرفقة

  5. #5
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الإقامة
    مصر
    المشاركات
    12,977

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    كل الشكر للأخ الفاضل 101 على مساعدته الدائمه ومجهوده المبذول
    الإكسبرت سيفتح صفقات بدون مشاكل لكن ربما سبب المشكلة أنك قمت بتجربة الإكسبرت على بروكر 5 أرقام وجعلت الهدف 10 نقاط والأستوب 7 نقاط بالتالي على بروكر خمس ارقام فسوف تصبح الهدف 1 نقطة والأستوب 0.7 نقطة
    وبالتأكيد البروكر لم يسمح بفتح صفقة الأستوب والهدف لها نقطة واحده لذلك لم تفتح الصفقه

    لذلك إجعل الهدف 100 نقطة حتى تصبح كأنها 10 نقاط على بروكر 5 أرقام وأيضا الأستوب 70

    لكن ستواجهك مشكلة أخرى أنه عند تحقق الشروط سيظل يفتح الإكسبرت صفقات في نفس الوقت إلى مالا نهاية أو حتى لا يكون هناك مارجن كافي لفتح صفقه أخرى لذلك قم بوضع شرط أخرى بحيث أن تكون عدد الصفقات الحاليه أقل من 1
    كود PHP:
     if(orderstotal()<1
    توقيع العضو
    بناء أنظمة تداول آلي ويدوي لفحص سوق العملات ودمجها مع التحليل الفني لإتخاذ القرارات

  6. #6
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    الإقامة
    المملكة العربية السعودية
    المشاركات
    2,735

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة MR.dollar مشاهدة المشاركة
    كل الشكر للأخ الفاضل 101 على مساعدته الدائمه ومجهوده المبذول
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة MR.dollar مشاهدة المشاركة
    الإكسبرت سيفتح صفقات بدون مشاكل لكن ربما سبب المشكلة أنك قمت بتجربة الإكسبرت على بروكر 5 أرقام وجعلت الهدف 10 نقاط والأستوب 7 نقاط بالتالي على بروكر خمس ارقام فسوف تصبح الهدف 1 نقطة والأستوب 0.7 نقطة
    وبالتأكيد البروكر لم يسمح بفتح صفقة الأستوب والهدف لها نقطة واحده لذلك لم تفتح الصفقه

    لذلك إجعل الهدف 100 نقطة حتى تصبح كأنها 10 نقاط على بروكر 5 أرقام وأيضا الأستوب 70

    لكن ستواجهك مشكلة أخرى أنه عند تحقق الشروط سيظل يفتح الإكسبرت صفقات في نفس الوقت إلى مالا نهاية أو حتى لا يكون هناك مارجن كافي لفتح صفقه أخرى لذلك قم بوضع شرط أخرى بحيث أن تكون عدد الصفقات الحاليه أقل من 1
    كود PHP:
     if(orderstotal()<1
    الف شكر اخوي اسامه على التصحيح
    دايماً اقول الاكسبيرتات مالي فيها

    طيب ممكن نستخدم هذا الكود لجعل الاكسبيرت يعمل على الخمس ارقام او الاربعه ارقام

    كود:
    if (Digits == 5 || Digits == 3) {
       StopLoss=StopLoss*10;
       TakeProfit=TakeProfit*10;
      }
    آخر تعديل بواسطة 101 ، 15-10-2010 الساعة 09:26 PM

  7. #7
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الإقامة
    مصر
    المشاركات
    12,977

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة 101 مشاهدة المشاركة

    الف شكر اخوي اسامه على التصحيح
    دايماً اقول الاكسبيرتات مالي فيها

    طيب ممكن نستخدم هذا الكود لجعل الاكسبيرت يعمل على الخمس ارقام او الاربعه ارقام

    كود:
    if (Digits == 5 || Digits == 3) {
       StopLoss=StopLoss*10;
       TakeProfit=TakeProfit*10;
      }
    نعم بالظبط بارك الله فيك على الإضافه
    توقيع العضو
    بناء أنظمة تداول آلي ويدوي لفحص سوق العملات ودمجها مع التحليل الفني لإتخاذ القرارات

  8. #8
    تاريخ التسجيل
    Oct 2010
    المشاركات
    12

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    طيب انا حاطط كود يخليه ميفتحش صفقات كتير وواخد الكود ده من اكسبيرت لحضرتك قبل كده
    ومعلش لانى ماليش فى البرمجه اوى انا لسه بتعلم بس للأسف حضرتك مكملتش موضوعك
    المهم اخى ياريت تحطلى كود كامل للأكسبيرت هنا ويكون فيه كود عدد الصفقات دى
    وياريت تحط كود يخلينى احدد عدد الصفقات من اعدادات الاكسبيرت
    اسف لو كنت طولت عليك بس انا داخل تحدى مع نفسى بصراحه انى اتعلم برمجه الاكسبيرتات فهتلاقينى بسأل كتير وياريت حضرتك متزهقش منى

  9. #9
    تاريخ التسجيل
    Oct 2010
    المشاركات
    12

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    هو مش المفروض الكود ده بيخلى الاكسبيرت ميفتحش اكتر من صفقه ولا هو ايه لزمته بالظبط؟؟؟


    كود PHP:
     void deinit() {
        
    Comment("");
      }

     
    int orderstotal(){
     
    int cnt=0;
       for(
    int i =0;i<OrdersTotal();i++){
         
    OrderSelect(i,SELECT_BY_POS,MODE_TRADES);
           if(
    OrderSymbol()==Symbol() && MagicNumber==OrderMagicNumber()){
             
    cnt++;
           }
         }
        return(
    cnt);
      } 

  10. #10
    تاريخ التسجيل
    Oct 2010
    المشاركات
    12

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    انا حاولت افكر ازاى ممكن احط عدد الصفقات المتاحه كمتغير خارجى ووصلت للحل ده
    ياريت حضرتك تراجعلى بقى الاكسبيرت كله
    ويارب يكون مافيش عك كتير

    كود PHP:
     //+------------------------------------------------------------------+
     //|                                                                  |
     //|                                   Copyright, created 16 Apr 2010 |
     //|                                       Desinged by lompo          |
     //|                                                                  |
     //|                                                                  |
     //+------------------------------------------------------------------+

     #property copyright "lompo"
     
    extern string  MM_Parameters "---------- Money Management";
     
    extern double  Lots 1;                                           
      
    extern int max orders=1
    extern string S5="---------------- Order Management";
    extern int StopLoss=7;
    extern int TakeProfit=10;
     
    extern int MagicNumber=12341234;
     
    int init()
      {
    //----
       
    //----
       
    return(0);
      }
     
    //+------------------------------------------------------------------+
     //| FUNCTION DEFINITIONS    deinitialization function                |
     //+------------------------------------------------------------------+

     
    void deinit() {
        
    Comment("");
      }

     
    int orderstotal(){
     
    int cnt=0;
       for(
    int i =0;i<OrdersTotal();i++){
         
    OrderSelect(i,SELECT_BY_POS,MODE_TRADES);
           if(
    OrderSymbol()==Symbol() && MagicNumber==OrderMagicNumber()){
             
    cnt++;
           }
         }
        return(
    cnt);
      }
     
     
    //+------------------------------------------------------------------+
     //| FUNCTION DEFINITIONS   Start function                            |
     //+------------------------------------------------------------------+

     
    int start()
       {
       
    Comment("Programmed by lompo");
       
          
    //////////////////////////////////////////////////
           
           
    double ma1,ma2,ma11,ma22,rsi1,rsi2,ma3,ma33,ma4,ma44;
          
           
    ma1=iMA(NULL,0,13,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,0);
           
    ma11=iMA(NULL,0,13,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,1);
           
    ma2=iMA(NULL,0,55,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,0);
           
    ma22=iMA(NULL,0,55,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,1);
          
       
    ////////////////////////////////////////////////////
          
    double SL,TP
        
        
        
    ////////////////////////////////
       
    if(orderstotal()<max orders) {
              
        if (
    ma11<ma22&&ma1>ma2 ){
           if (
    Digits == || Digits == 3) {
       
    StopLoss=StopLoss*10;
       
    TakeProfit=TakeProfit*10;}
      
             if(
    StopLoss==0){SL=0;}else{SL=Ask-StopLoss*Point;}
               if(
    TakeProfit==0){TP=0;}else{TP=Ask+TakeProfit*Point;}
               
                
    OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,Ask,3,SL,TP,"LOMPO",MagicNumber,0,Blue);
                 
    PlaySound("Alert.wav");
                
              }
              }
           
           
        
        
        
    /////////////////////
         
    if(orderstotal()<max orders) {
        if (
    ma11>ma22&&ma1<ma2 ){
        if (
    Digits == || Digits == 3) {
       
    StopLoss=StopLoss*10;
       
    TakeProfit=TakeProfit*10;}
         
             if(
    StopLoss==0){SL=0;}else{SL=Bid+StopLoss*Point;}
               if(
    TakeProfit==0){TP=0;}else{TP=Bid-TakeProfit*Point;}
               
                
    OrderSend(Symbol(),OP_SELL,Lots,Bid,3,SL,TP,"lompo",MagicNumber,0,Red); 
                
                 
              }
           } 

  11. #11
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الإقامة
    مصر
    المشاركات
    12,977

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة lompo مشاهدة المشاركة
    انا حاولت افكر ازاى ممكن احط عدد الصفقات المتاحه كمتغير خارجى ووصلت للحل ده
    ياريت حضرتك تراجعلى بقى الاكسبيرت كله
    ويارب يكون مافيش عك كتير

    كود PHP:
     //+------------------------------------------------------------------+
     //|                                                                  |
     //|                                   Copyright, created 16 Apr 2010 |
     //|                                       Desinged by lompo          |
     //|                                                                  |
     //|                                                                  |
     //+------------------------------------------------------------------+

     #property copyright "lompo"
     
    extern string  MM_Parameters "---------- Money Management";
     
    extern double  Lots 1;                                           
      
    extern int max orders=1
    extern string S5="---------------- Order Management";
    extern int StopLoss=7;
    extern int TakeProfit=10;
     
    extern int MagicNumber=12341234;
     
    int init()
      {
    //----
       
    //----
       
    return(0);
      }
     
    //+------------------------------------------------------------------+
     //| FUNCTION DEFINITIONS    deinitialization function                |
     //+------------------------------------------------------------------+

     
    void deinit() {
        
    Comment("");
      }

     
    int orderstotal(){
     
    int cnt=0;
       for(
    int i =0;i<OrdersTotal();i++){
         
    OrderSelect(i,SELECT_BY_POS,MODE_TRADES);
           if(
    OrderSymbol()==Symbol() && MagicNumber==OrderMagicNumber()){
             
    cnt++;
           }
         }
        return(
    cnt);
      }
     
     
    //+------------------------------------------------------------------+
     //| FUNCTION DEFINITIONS   Start function                            |
     //+------------------------------------------------------------------+

     
    int start()
       {
       
    Comment("Programmed by lompo");
       
          
    //////////////////////////////////////////////////
           
           
    double ma1,ma2,ma11,ma22,rsi1,rsi2,ma3,ma33,ma4,ma44;
          
           
    ma1=iMA(NULL,0,13,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,0);
           
    ma11=iMA(NULL,0,13,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,1);
           
    ma2=iMA(NULL,0,55,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,0);
           
    ma22=iMA(NULL,0,55,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,1);
          
       
    ////////////////////////////////////////////////////
          
    double SL,TP
        
        
        
    ////////////////////////////////
       
    if(orderstotal()<max orders) {
              
        if (
    ma11<ma22&&ma1>ma2 ){
           if (
    Digits == || Digits == 3) {
       
    StopLoss=StopLoss*10;
       
    TakeProfit=TakeProfit*10;}
      
             if(
    StopLoss==0){SL=0;}else{SL=Ask-StopLoss*Point;}
               if(
    TakeProfit==0){TP=0;}else{TP=Ask+TakeProfit*Point;}
               
                
    OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,Ask,3,SL,TP,"LOMPO",MagicNumber,0,Blue);
                 
    PlaySound("Alert.wav");
                
              }
              }
           
           
        
        
        
    /////////////////////
         
    if(orderstotal()<max orders) {
        if (
    ma11>ma22&&ma1<ma2 ){
        if (
    Digits == || Digits == 3) {
       
    StopLoss=StopLoss*10;
       
    TakeProfit=TakeProfit*10;}
         
             if(
    StopLoss==0){SL=0;}else{SL=Bid+StopLoss*Point;}
               if(
    TakeProfit==0){TP=0;}else{TP=Bid-TakeProfit*Point;}
               
                
    OrderSend(Symbol(),OP_SELL,Lots,Bid,3,SL,TP,"lompo",MagicNumber,0,Red); 
                
                 
              }
           } 
    أنت قمت فعلا بتعريف داله لحساب عدد الصفقات المفتوحه
    كود PHP:
     int orderstotal(){
     
    int cnt=0;
       for(
    int i =0;i<OrdersTotal();i++){
         
    OrderSelect(i,SELECT_BY_POS,MODE_TRADES);
           if(
    OrderSymbol()==Symbol() && MagicNumber==OrderMagicNumber()){
             
    cnt++;
           }
         }
        return(
    cnt);
      } 
    لكنك لم تستخدم الداله بداخل الإكسبرت بمعنى يجب الآن أن تضع الشرط بداخل الإكسبرت بحيث تقول إذا كان عدد الصفقات المفتوحه أقل من 1 وهو هذا الشرط
    كود PHP:
     if(orderstotal()<1){ 
    كما وضحت لك في المشاركه السابقه

    وطبعا فكرتك صحيحه يمكنك إستبدال الرقم 1 بمتغير خارجي في خصائص الإكسبرت maxorders حتى يمكنك تحديد أقصى عدد للصفقات حسب ما تريد

    الإكسبرت في المرفقات
    الملفات المرفقة الملفات المرفقة
    • نوع الملف: mq4 lompo.mq4‏ (2.9 كيلوبايت, المشاهدات 34)
    توقيع العضو
    بناء أنظمة تداول آلي ويدوي لفحص سوق العملات ودمجها مع التحليل الفني لإتخاذ القرارات

  12. #12
    تاريخ التسجيل
    Oct 2010
    المشاركات
    12

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    والله يا مستر دولار انا مش عارف اقولك ايه على تعاونك
    بس الاكسبيرت برضه مش بيفتح صفقات خلاص هتشل والله مش عارف فين المشكله
    ياريت تساعدنى لانى عمال افكر ومش لاقى الحل
    خصوصا انى مستنى بقالى كذا يوم لحد ما السوق يفتح تانى علشان اجربه وطلع مش بيفتح صفقات عند تحقق الشرط ياترى ايه السبب

    بص يا مستر دولار على الاكسبيرت المرفق ده وقولى مش راضى يشتغل ليييييييييييه لانى فعلا خلاص زهقت والله ومحبط تماما
    الملفات المرفقة الملفات المرفقة
    آخر تعديل بواسطة lompo ، 18-10-2010 الساعة 02:24 PM

  13. #13
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الإقامة
    مصر
    المشاركات
    12,977

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة lompo مشاهدة المشاركة
    والله يا مستر دولار انا مش عارف اقولك ايه على تعاونك
    بس الاكسبيرت برضه مش بيفتح صفقات خلاص هتشل والله مش عارف فين المشكله
    ياريت تساعدنى لانى عمال افكر ومش لاقى الحل
    خصوصا انى مستنى بقالى كذا يوم لحد ما السوق يفتح تانى علشان اجربه وطلع مش بيفتح صفقات عند تحقق الشرط ياترى ايه السبب

    بص يا مستر دولار على الاكسبيرت المرفق ده وقولى مش راضى يشتغل ليييييييييييه لانى فعلا خلاص زهقت والله ومحبط تماما
    الإكسبرت يعمل بدون مشاكل ويفتح صفقات إذا لم يفتح صفقات معك تأكد من عدم وجود أخطاء في خانة Journal و Experts
    هناك خطأ تقني بسيط في الإكسبرت لكنه لن يؤثر على عمل الإكسبرت لكن سيؤثر على الهدف والأستوب لوز
    بالنسبه لهذا الكود
    كود PHP:
     if (Digits == || Digits == 3) {
       
    StopLoss=StopLoss*10;
       
    TakeProfit=TakeProfit*10;
      } 
    أنت قمت بوضعه بداخل الداله start وهذا خطأ لأنه عند كل مرة يقوم الإكسبرت بفتح صفقه فيها سوف يضرب الأستوب لوز في 10 في حال كان البروكر به رقم عشري زائد فلاحظ على سبيل المثال
    إذا كان الأستوب 30 نقطة
    في أول مرة سيضرب الأستوب لوز في 10 فستصبح 30 نقطة صحيحه لأن البروكر خمس أرقام وسيتم حفظ هذا الرقم
    في المره التاليه سيضرب الرقم مره أخرى في 10 بالتالي سيصبح 300 نقطة الأستوب وليس 30 نقطة
    لذلك عند وضع هذا الكود قم بوضعه في الداله init حتى يتم حسابه مره واحده فقط عند بداية عمل الإكسبرت ويتم حفظ قيمته
    توقيع العضو
    بناء أنظمة تداول آلي ويدوي لفحص سوق العملات ودمجها مع التحليل الفني لإتخاذ القرارات

  14. #14
    تاريخ التسجيل
    Oct 2010
    المشاركات
    12

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    هى ايه اصلا خانة Journal و Experts
    انا لسه جديد فى الفوركس فياريت شرح حضرتك يبقى على قد مستوايا
    مع العلم ان الاكسبيرتات التانيه بتشتغل عندى
    وانا بروكر FXDD
    فياريت تقولى هل استخدم معاه الداله بتاعة ضرب الستوب فى 10 ولا لا

  15. #15
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الإقامة
    مصر
    المشاركات
    12,977

    افتراضي رد: ياريت مستر دولار يكمل جميله معايا

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة lompo مشاهدة المشاركة
    هى ايه اصلا خانة Journal و Experts
    انا لسه جديد فى الفوركس فياريت شرح حضرتك يبقى على قد مستوايا
    مع العلم ان الاكسبيرتات التانيه بتشتغل عندى
    وانا بروكر FXDD
    فياريت تقولى هل استخدم معاه الداله بتاعة ضرب الستوب فى 10 ولا لا
    راجع هذا الموضوع سوف تجد شرح عن كيفية عمل باك تست وخانة Journal
    http://forum.arabictrader.com/t106518.html

    بالنسبه للكود فيمكنك إستخدامه سواء كان البروكر به فاصله زياده أو لا لأنك وضعت هنا شرط إذا كان الأرقام العشريه 3 أو 5 أرقام وهي خاصية ببروكر الذي به فاصله زياده سنضرب الهدف والأستوب في 10
    لذلك لن تضر عند وضعها وسواء إستخدمت الإكسبرت على البروكر العادي أو البروكر الذي به فاصله زياده
    توقيع العضو
    بناء أنظمة تداول آلي ويدوي لفحص سوق العملات ودمجها مع التحليل الفني لإتخاذ القرارات